Νίκος Θυμάκης
Γεωπόνος του Πάρκου Τρίτση.
Ο Νίκος Θυμάκης αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1996 και από τότε ασκεί το επάγγελμα του Συμβούλου Πρασίνου-Κηποτέχνη. Έχει συνεργαστεί με τα ειδικά περιοδικά για τον κήπο και το Πράσινο , ελληνικά και ξενόγλωσσα ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου "Κήπος και Βεράντα" (Εκδόσεις Σταμούλη), μαζί με τον Ταξιάρχη Ανδριτσόπουλο Εργάζεται στο περιβάλλον των ΟΤΑ, στο Δήμο Χαλανδρίου και από το 2004 είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Κηφισιάς. Από τον Ιούνιο του 2010 είναι ο γεωπόνος του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», με διάθεση, από το Δήμο Κηφισιάς.
Το 2007, ήταν Project manager της συμμετοχής της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στην μεγαλύτερη Κηποτεχνική Έκθεση της Αυστρίας (IGM TULLN 07) με τον "Ελληνικό Κήπο" , το 2008 συμμετείχε στην οργάνωση της Έκθεσης Φυτεμένων Δωμάτων του Δήμου Αθηναίων, ενώ το 2009 ήταν ο υπεύθυνος συνεδρίων και διεθνών συμμετοχών της ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 09. Στην ίδια έκθεση έχει τα ίδια καθήκοντα και για το 2011.
Έχει κατασκευάσει πάνω από 150 κήπους στην Ελλάδα και έχει πάνω από 300 μελέτες για κήπους, χώρους Πρασίνου , γήπεδα κλπ ενώ αυτήν την περίοδο είναι σύμβουλος κομποστοποίησης και οικολογικής διαχείρισης σε μεγάλους ιδιωτικούς κήπους και Δήμους.
Το 2001 ιδρύει την "Ελληνική Εταιρεία Φίλων των Φοινικοειδών" (Greekpalmsociety)(
www.geocities.com/greekpalmsociety) και δίνει αγώνα για την ορθή χρήση τους στην Ελλάδα αλλά και τη διάσωση του Κρητικού Φοίνικα. 'Έχει πολλές δημοσιεύσεις γαι τα φοινικοειδή σε ξένα περιοδικά. Το 2008 , η IUCN και το Πανεπιστήμιο Πατρών, του αναθέτουν να γράψει για το Red Data Book τα στοιχεία για τον Κρητικό Φοίνικα, που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Είναι ο πρώτος που βρήκε το κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών το 2005 στην Κρήτη και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την πρόληψη και αντιμετώπισή του. Έχει πλήθος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συνεντεύξεων και συμμετοχών σε εκπομπές, Αυτήν την περίοδο προβάλλεται από το ψηφιακό κανάλι της ΝΕΤ (PRISMA+) η εκπομπή «Όλα για τον κήπο» της οποίας είναι συνδημιουργός και επιστημονικός υπεύθυνος. Είναι Γραμματέας της Επιτροπής Πρασίνου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΚΕΠΙΣ (2007), συλλέκτης περιοδικών κηποτεχνίας από όλο τον κόσμο όπου το 2010, έκανε δωρεά την προσωπική του βιβλιοθήκη με τη συλλογή των περιοδικών (350 τίτλοι από΄35 χώρες) και βιβλία κηποτεχνίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου (220 τίτλοι σε 5 γλώσσες) στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να φτιαχτεί «Ειδική Θεματική Κηποτεχνική Βιβλιοθήκη». Φωτογραφίζει επαγγελματικά θέματα σχετικά με φυσικό περιβάλλον, τοπίο, κήπους, φυτά, συμμετείχε και πήρε διακρίσεις στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς του Δήμου Σταυρούπολης «Βοτανικοί Κήποι-Βιβλία της Φύσης» (2006) και «Το Πράσινο στην Πόλη» (2008).
Από το 2009, είναι ο Project Manager της Ελληνικής Συμμετοχής στην TAIPEI FLORA EXPO 2010 (Republic of China-Taiwan) τον οποίο ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο του 2010 σε συνεργασία με τον επιχειρηματία κ. Μιχάλη Λαγό. .Σχεδίασε και κατασκεύασε τον θεματικό ελληνικό κήπο “The Authentic Garden” με ελαιόδεντρα , μαστιχόδενδρα και άλλα 40 είδη της ελληνικής χλωρίδας.